10 טיפים לכתיבת עבודה סמינריונית מוצלחת
כבעלי ניסיון רב בתחום ואחרי מאות סטודנטים שפנו אלינו בנוגע לכתיבת עבודה סמינריונית, אנחנו יודעים שלא מדובר בתהליך פשוט.
לכן, החלטנו לתת לכם כמה טיפים שיקלו עליכם בתהליך ויעשו לכם חיים קלים יותר.
כתיבת עבודה סמינריונית דורשת רקע מקדים
1. בחרו נושא שאתם אוהבים או מתחברים אליו במיוחד. מי אמר שכתיבת עבודה סמינריונית צריכה להיות משעממת? ברגע שתבחרו נושא הקרוב ללבכם, הכתיבה תזרום מעצמה.
2. חקרו על הנושא שאתם מעוניינים לכתוב עליו. יכול להיות שיש לכם רעיון מאוד מעניין, אבל כבר טחנו אותו עד דק. מצד שני, יכול להיות שלא כתבו עליו כמעט בכלל, מה שמוביל לנושא הבא שלנו:
3. בדקו שיש לכם מקורות ביבליוגרפים לכתיבת העבודה. מעבר לכך שבכל עבודה חובה לצרף רשימת מקורות, ללא ביבליוגרפיה הולמת יהיה לכם קשה מאוד להרחיב על הנושא עליו אתם מעוניינים לכתוב.
4. לפני כתיבת עבודה סמינריונית מומלץ ואף חובה להתייעץ עם המנחה או המרצה בקורס, על-מנת שיחווה דעתו על נושא המחקר או העבודה ויספק כיוון כללי לכתיבה.
כתיבת עבודה סמינריונית לוקחת זמן
5. תכננו את לוח הזמנים שלכם בקפידה. אל תחכו לרגע האחרון כדי להתחיל בכתיבה שזה עלול לפגוע באיכות העבודה וכתוצאה מכך בציון. גרוע מכך, ייתכן ולא תעמדו בדד-ליין ותאלצו לבקש דחייה, שמסכנת את המוניטין האקדמאי שלכם ולפעמים אף נדחית לחלוטין על הסף.
6. קחו בחשבון את המכלול של כתיבת עבודה סמינריונית ולא רק את הזמן שעליכם לשבת ולכתוב אותה בפועל. ביקורים בספריה, המתנה בתור למכונת צילום, ראיון נבדקים – הביאו אותם בחשבון כחלק מלוח הזמנים.
דאגו לתנאים הולמים לכתיבת עבודה סמינריונית
7. פנו פינה שקטה בבית על-מנת שתוכלו להתרכז ולכתוב ללא הפרעות. אם אתם גרים עם שותפים פרועים, שקלו ללכת ולכתוב אותה במקום אחר – הספרייה או בית ההורים.
8. ארגנו את פינת העבודה שלכם באופן שיקל עליכם. כתיבת עבודה סמינריונית לא יכולה להיעשות ללא שולחן מאורגן, מחשב תקין, מקום להניח חומר קריאה ומרחב בטוח לשתיה ונשנושים שיספקו לכם אנרגיה.
אל תהססו לבקש עזרה
9. המנחה, הספרניות, החברים לספסל הלימודים – כולם יכולים להיות כלי סיוע. אין צורך להתמודד לבד עם שאלות בלתי פתורות ולהתעכב עליהן מעבר לנדרש.
10. אם אתם מרגישים שהעניין גדול עליכם אך הציון חשוב לכם, כדאי לשקול שירות של כתיבת עבודה סמינריונית בתשלום.